Recepten > Cranberry toetje uit Denemarken
ingrediënten
- 250gr cranberry’s
- 3 eetlepels suiker
- sap van 1 citroen
- 1/2 kaneelstokje
- 4 sneetjes Fries Roggebrood
- 1/8 l slagroom
Bereidingswijze
- Vruchten wassen en in een pan met een laagje water en 2 eetlepels suiker, citroensap en kaneel in ca 20 min zachtjes tot moes laten koken.
- De moes eventueel nog wat bij-zoeten en het kaneelstokje verwijderen.
- Laten afkoelen.
- Verkruimel het roggebrood.
- Klop de slagroom lobbig met 1 eetlepel suiker.
- Schep in kleine schaaltjes afwisselend een laagje roggebrood, vruchtenmoes en slagroom.
- Laat de schaaltjes minstens 1 uur in de koelkast staan om op te stijven.
Hallo Kokkie,
Zou het toetje ook met Skyr smaken. ?
SKyr i.p.v. Slagroom.
Met vriendelijke groet een ander kokkie!