Recepten > Deense Eiersalade
Ingrediënten
- 200 gram doperwten uit blik
- 100gram Noorse garnalen
- 6 hard gekookte eieren
- 100 gram gerookte zalm
- Voor de dressing:
- twee eetlepels mayonaise
- een/achtste liter zure room
- zout,
- vers gemalen witte peper,
- een/vierde citroen en wat gemalen peterselie.
Bereidingswijze
- Eieren hard laten koken
- De zalm in reepjes snijden
- Als de eieren hardgekookt zijn ook in plakjes snijden
- De tomaten ontvellen en in partjes snijden
- De peterselie malen,
- De doperwtjes in de zeef om spoelen.
- De gesneden zalm in de slakom doen, de eieren er bij doen, de garnalen erbij doen en de doperwten erbij doen,
- dan afzonderlijk even de zure room met de mayonaise mixen tot het licht gaat schuimen,
- dan de peterselie er door doen en zout en peper naar smaak,
- plus de een/vierde citroen uit knijpen en nog even goed roeren.
- Het mengsel over de andere ingrediënten gieten en heel voorzichtig omscheppen,
- dan parten tomaten uit waaieren in het midden van de kom en dan 15 a 20 minuten in de koelkast zetten, en dan kan het feest beginnen.
De Deense eierslade kan op broodjes of bij toast.
Nyde dit måltid