Recepten > Kabeljauw met Deense Blauwe
Ingrediënten:
- 1/2 krulandijvie
- 1 venkelknol
- 2 el notenolie
- 1 el wijnazijn
- 4 kabeljauwfilets van ca 150 gr elk
- 100 gr Deense blauwe
- 2 eiwitten
- 2 el bloem
- 3 el paneermeel
- 2.5 dl arachideolie
- Peper
- Zout
Bereiding:
- Maak de krulandijvie schoon, trek ze in stukken en was ze
- Maak de venkelknol schoon en snijd hem in fijne julienne
- Vermeng beide groenten en voeg er de notenolie en de wijnazijn aan toe
- Roer goed onder elkaar en kruid met peper en zout
- Maak inkervingen in de kabeljauwfilets en vul deze met 3/4 van de Deense blauwe
- Kruid ze vervolgens met peper en zout
- Klop de eiwitten los
- Wentel de visfilets eerst in de bloem, vervolgens in de eiwitten en tenslotte in het paneermeel
- Verhit de olie in een pan en fruit de kabeljauwfilets aan weerszijden ca. 5 minuten
- Laat ze vervolgens even uitlekken op keukenpapier
- Verdeel de sla over 4 borden, schik er de kabeljauwfilets op en verdeel er de rest van de Deense blauwe over
Serveer dit visgerechtje met volkorenbrood en drink er een glaasje Pinot Gris bij