Kabeljauw met Deense blauwe

Recepten > Kabeljauw met Deense Blauwe

Ingrediënten:

  • 1/2 krulandijvie
  • 1 venkelknol
  • 2 el notenolie
  • 1 el wijnazijn
  • 4 kabeljauwfilets van ca 150 gr elk
  • 100 gr Deense blauwe
  • 2 eiwitten
  • 2 el bloem
  • 3 el paneermeel
  • 2.5 dl arachideolie
  • Peper
  • Zout

Bereiding:

  1. Maak de krulandijvie schoon, trek ze in stukken en was ze
  2. Maak de venkelknol schoon en snijd hem in fijne julienne
  3. Vermeng beide groenten en voeg er de notenolie en de wijnazijn aan toe
  4. Roer goed onder elkaar en kruid met peper en zout
  5. Maak inkervingen in de kabeljauwfilets en vul deze met 3/4 van de Deense blauwe
  6. Kruid ze vervolgens met peper en zout
  7. Klop de eiwitten los
  8. Wentel de visfilets eerst in de bloem, vervolgens in de eiwitten en tenslotte in het paneermeel
  9. Verhit de olie in een pan en fruit de kabeljauwfilets aan weerszijden ca. 5 minuten
  10. Laat ze vervolgens even uitlekken op keukenpapier
  11. Verdeel de sla over 4 borden, schik er de kabeljauwfilets op en verdeel er de rest van de Deense blauwe over

Serveer dit visgerechtje met volkorenbrood en drink er een glaasje Pinot Gris bij

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *