Recepten > Deense rodgrod
ingrediënten
- 3/8 ltr. bessesap
- stukje pijpkaneel
- dunne schil van 1/2 citroen
- 50 gr. griesmeel
- 3-5 eetl. citroenstroop
- 1/8 ltr. kookroom
- 1/8 ltr. yoghurt
- suiker of zoetstof
bereidingswijze
- Breng de helft van het bessensap aan de kook met de kaneel, de citroenschil en 3 dl. water.
- Strooi er, onder goed roeren, het griesmeel in en laat het bindmiddel goed gaar worden.
- Neem de kaneel en de citroenschil uit de vla en klop daar de rest van het bessensap met 3 eetl. citroenstroop door.
- Klop de room en yoghurt glad met citroenstroop en suiker of zoetstof naar smaak.
- Proef de vla en klop er naar smaak nog wat citroenstroop, suiker of zoetstof door.
- Klop de vla lichter van kleur en luchtig en schep de vla in een schaal.
- Serveer het dessert goed koud en geef de roomyoghurtsaus er in een kannetje bij.