Recepten > Rødgrod met fløde
Ingrediënten:
- 500 gr bosvruchten, b.v.: frambozen, aalbessen,
- bosbessen, bramen en aardbeien
- 20 gr suiker
- 1 eetlepel maïzena
- 2 eetlepels amandelschaafsel
- 1 dl slankroom
- 1/2 eetlepel vanillesuiker
Bereidingswijze:
- Zoek de vruchten goed uit, was alleen bessen en aardbeien indien nodig en laat ze dan op keukenpapier uitlekken.
- Snij grote aardbeien in kwarten. Pureer de helft van het fruit en verwarm het zachtjes. Voeg de suiker toe en laat oplossen.
- Voeg de rest van het fruit toe en laat zachtjes 1 min pruttelen.
- Roer ondertussen de maïzena glad met 3 eetlepels koud water, roer het mengsel door de rødgrod en laat het binden.
- Verdeel de rødgrod over 4 schaaltjes en laat het afkoelen. Rooster de amandelen in een droog verhitte koekenpan al omschuddend goudbruin, neem ze direct uit de pan.
- Klop de room met de vanillesuiker dik vloeibaar.
- Serveer de rødgrod met de amandelen en room.