Recepten > Deense sperziebonensalade
Ingrediënten
- 250 g sperziebonen
- zout
- 1 eetlepel boter
- 3 gefileerde haringen
- 200 g in de schil gekookte aardappelen
- 1 ui (fijn gehakt)
- De Dressing:
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 dl yoghurt
- sap 1/2 citroen
- vers gemalen witte peper
- snufje suiker
- peterselie (gehakt)
Bereidingswijze
- haal de boontjes af, breek ze en was ze -in kokend gezouten water samen met de boter en precies gaar koken; afgieten en laten koud worden
- snij de haringen in stukjes -pel de gekookte aardappelen en snij ze in plakjes -meng met alles met de ui -yoghurt; citroensap, witte peper, snufje suiker door de mayonaise roeren en over de salade gieten -laat 1 uurtje intrekken en bestrooien met wat peterselie
- geef er verse toost met boter bij