Als er één gerecht is waar Denemarken beroemd om is, dan zijn het wel hun open sandwiches. Een smørrebrød wordt meestal gemaakt met beboterd roggebrood, belegd met een combinatie van vlees, kaas en garnering. Op deze pagina de vegetarische varianten.
Æg (Ei)
Als je van medium- of hardgekookte eieren houdt, dan is dit het smørrebrød voor jou! We voegen graag veel verse groenten toe aan ons gesneden ei, waaronder komkommer, tomaat en sla. Je kunt er ook wat avocado aan toevoegen als je dat lekker vindt! Bieslook voegt een geweldige smaak toe, maar je kunt er ook ingelegde bieten of uien aan toevoegen voor meer zuur. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat je je roggebrood besmeert en zout en peper op je ei doet en het zal absoluut heerlijk zijn!
Kartoffel (aardappel)
De bescheiden aardappel is een geliefd onderdeel van de Deense keuken, dus moesten we hem natuurlijk opnemen in onze smørrebrød-selectie. Het proces is supersimpel: boter je brood (zoals altijd), leg er een mooi stuk sla op, voeg plakjes gekookte aardappelen toe, een flinke hoeveelheid zure room (of mayonaise), bieslook en gebakken uien. Dit is de perfecte combinatie voor een stevige smørrebrød en het zal snel een van je favorieten worden!