Recepten > Deense Erwtensoep
Ingrediënten
- 175 gram gele erwten
- 1 gesnipperde ui
- 2 kippen- of vleesbouillontabletten
- 100 gram geschrapte worteltjes
- 1 stukje gemberwortel
- 1,25 theelepel marjoleinpoeder
- 2 eetlepels boter
- 2 plakken ham van elk 100 gram
- peper uit de molen
- zout
- Worcestershiresaus of Aroma (Maggi)
Bereidingswijze
- Was eerst de erwten in lauwwarm water en daarna in koud water. Zet de pan niet op het vuur en laat de erwten weken.
- Breng na de week tijd de erwten in het weekwater aan de kook en doe de bouillontabletten erbij.
- Schil het stukje gemberwortel en rasp of snijd dat zo fijn mogelijk.
- Roer de gember met het marjoleinpoeder door de boter en roer die door de bouillon met erwten en wortel.
- Laat de bouillon anderhalf uur zacht koken tot de erwten gaar zijn.
- Snijd de plakken ham in blokjes en kook die 5 tot 10 minuten in de erwtensoep mee.