Zuid-Funense archipel

Plaatsen > Zuid-Funense archipel

In het midden van Denemarken ligt de zogeheten Zuid-Funense archipel, een verzameling idyllische, kleine, interessante eilanden, die zeer in trek zijn bij vakantiegangers. Het gebied van Svendborg in het zuiden van het eiland Funen geldt als uitvalsbasis naar de Zuid-Funense archipel. De eilanden zijn veelal per veerboot te bereiken.

De eilanden zijn niet alleen ideaal voor watersporters, ze bieden ook wandelaars ongekende mogelijkheden. Sinds 2007 is er een wandelroute is die een flink aantal van deze eilanden, in zekere zin, verbindt. Het is Øhavstien (het Archipelpad), een route van in totaal 220 kilometer, die langs veel idyllische plekjes in de Deense natuur voert.

Ook fietsers komen in de Zuid-Funense archipel aan hun trekken. Fyn en de Zuid-Funense archipel zijn fantastische fietsbestemmingen. De afstanden zijn kort en er zijn volop natuurlijke pauzes ingebouwd, bijvoorbeeld bij overtochten.

Ærø is een klein heuvelachtig eilandje. Door velen is dit eiland uitgeroepen tot de parel van de Zuid-Funense archipel. Aero is een Scandinavische idylle. De tijd heeft hier stilgestaan. Vooral het fietspad langs de kuststrook met de witte zandstranden maakt indruk. Aeroskobing is de hoofdstad.

Meer info: Sydfyns Turistbureau, Centrumpladsen 4, DK-5700 Svendborg, tel. +45 6221 0980, fax +45 6222 0553

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *