Marguerite route

De Marguerite Route is een landelijke route die u langs meer dan 200 van de topattracties van Denemarken en door enkele van de meest pittoreske landschappen van het land voert. Dus ga op pad met de auto of op de fiets en ervaar het allerbeste wat Denemarken te bieden heeft.

Marguerite Route feiten
Deze uitgebreide route bestrijkt meer dan 3.000 km dwars door Denemarken en voert u langs afgelegen delen van het land en door bereisde gebieden. Bruine borden met een witte margriet markeren de route. Sommige delen van de route zijn niet toegankelijk voor bussen of campers, maar de overgrote meerderheid van de route is toegankelijk voor alle verkeerstypen.

Geschiedenis van de route
De Marguerite Route werd gecreëerd in de jaren 80 en werd officieel geopend door Hare Majesteit Koningin Margrethe. De route is vernoemd naar haar favoriete bloem, de Marguerite Daisy. Sinds 2001 is Het Natuuragentschap eigenaar van de route en werkt het samen met VisitDenmark, reisbureaus en andere centrale organisaties om het onderhoud en de verbetering van de route te garanderen.

Een online routebeschrijving vindt u op http://naturstyrelsen.dk/