Recepten > Paling in Kerriesaus
Ingrediënten
- 4 verse palingen
- zout
- suiker
- 4 grote uien, gepeld en in ringen gesneden
- 1 el kerriepoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 3 appels, geschild en in plakjes gesneden
- 2 tomaten, ontveld en in stukken
- 1 fles witte wijn
- 1 el gehakte peterselie
Bereidingswijze
- Palingen schoonmaken, ontvellen, graten verwijderen en wassen. In 3 cm grote stukken snijden, met zout en suiker bestrooien en 60 min. koel bewaren.
- De uien met paprika- en kerriepoeder in een grote pan met boter bakken. De paling door mail wentelen en aan de uien toevoegen. De tomaten toevoegen en de wijn erbij gieten. Het geheel 30 min. laten pruttelen.
- Paling uit de pan halen, de saus op smaak brengen en de peterselie erdoor roeren.
- Dien op met in de schil gekookte aardappelen of roggebrood.