Smørrebrød met vlees

Als er één gerecht is waar Denemarken beroemd om is, dan zijn het wel hun open sandwiches. Een smørrebrød wordt meestal gemaakt met beboterd roggebrood, belegd met een combinatie van vlees, kaas en garnering. Op deze pagina de vlees varianten.

Gehaktbal
Frikadeller (Gehaktbal) zijn een van onze favoriete Deense gerechten in het algemeen. We hebben al een recept voor deze heerlijke Deense gehaktballen, die u hier kunt vinden. U kunt ze serveren als hoofdgerecht met aardappelen en wat groenten; of u kunt ze gebruiken om smørrebrød te maken! We voegen graag wat frisheid en scherpte toe aan de vlezige basis, dus gebruiken we komkommers, radijsjes en uien om de hartigheid van de gehaktballen te doorbreken. We voegen ook graag microgreens toe, maar deze zijn optioneel!

Leverpastei
Hier is nog een van onze favorieten uit onze kindertijd, leverpostej! Dit is ook een hoofdbestanddeel in veel Deense keukens, aangezien leverpastei in Denemarken supermakkelijk te vinden is en redelijk goedkoop. We houden ervan om onze leverpostej te beleggen met ingelegde bieten, bieslook en knapperig gebakken uien. Dit voegt heerlijke zuurheid, frisheid en textuur toe aan de gladde paté. Je kunt leverpostej ook beleggen met komkommer (een andere favoriete combinatie in Denemarken).

Rosbief
Dit broodje is geliefd bij veel mensen! Je kunt rosbief kopen of zelf maken – het maakt niet echt uit – en dan je smørrebrød samenstellen. Boter gaat op het roggebrood (natuurlijk), gevolgd door een stuk sla, lagen rosbief, wat Deense remoulade, radijsjes en microgreens. De romigheid van de remoulade en de scherpte van de radijsjes balanceren perfect met de smaak van het rosbief.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *