Recepten > gehaktballetjes in dille-yoghurtsaus
Ingrediënten:
- 1/4 liter yoghurt
- 500 gram gehakt half om half
- 1 ei
- 3 eetlepels paneermeel
- zout, peper
- 3 eetlepels fijngehakte dille (eventueel diepvries)
- 2 eetlepels boter
- 1 ui
- 2 dl vleesbouillon van tablet
- ± 2 eetlepels maïzena
Bereidingswijze
- Yoghurt ruim van te voren uit de koelkast halen (mag niet te koud zijn).
- Ui pellen en snipperen.
- Gehakt aanmaken met ei, paneermeel, zout, peper en 2 eetlepels dille.
- Balletjes maken ter grootte van een pingpongbal.
- Verhit de boter en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin.
- Bak de ui 2 minuten mee.
- Roer de maïzena glad met de yoghurt en schenk dit al roerende bij de gehaktballetjes.
- Blijf roeren tot de saus gebonden is.
- Breng de saus op smaak met zout, peper en 1 eetlepel dille.
Heerlijk met gekookte aardappelen en een salade van gekookte bietjes met peterselie.