Recepten > Labskous-
Ingrediënten
- 750 g bloemig kokende aardappelen
- 2 uien
- 750 g runderstooflappen
- 1 1/2 tl zout
- 1 à 2 laurierblaadjes
- 6 zwarte peperkorrels
- 1 kruidnagel
- 2 el fijngehakte peterselie
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en de uien en snijd die in blokjes. Breng 3/4 l water aan de kook. Snijd het vlees in blokjes van 3 cm en laat ze een paar minuten koken. Schep het schuim eraf. Voeg de aardappelen, de uien en het zout toe.
- Bind de laurier, de peperkorrels en de kruidnagel in een lapje van mul en hang het kruidenbuiltje aan de rand van de pan. Laat de labskous 1,5 à 2 uur koken met het deksel op de pan; de aardappelen en uien moeten uit elkaar vallen en het vlees moet gaar zijn.
- Haal het kruidenbuiltje uit de pan. Schep de labskous in een schaal en strooi er peterselie over.
- Lekker met augurken of mixed pickles, sla van rode biet en roggebrood met boter.