Recepten > Deense maatjessalade
Ingrediënten
- 300 gram vastkokende aardappelen (vb. Nicola)
- 250 gram sperziebonen
- 2 maatjesharingen
- 1 rode ui
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel yoghurt
- enkele takjes peterselie
- 4 blaadjes kropsla
Bereidingswijze
- Aardappelen schillen, in blokjes van 1 cm snijden en wassen.
- Zet de aardappelblokjes in koud niet gezouten water op en kook ze 10 minuten.
- Afgieten en uitgespreid op een plaat laten afkoelen.
- De sperziebonen schoonmaken, wassen en in licht gezouten water in 15 minuten beetgaar koken.
- Afgieten en laten afkoelen.
- Ui in zeer dunnen ringen snijden.
- Peterselieblaadjes van de stengels plukken, wassen en fijnhakken.
- Maatjes in stukken van ongeveer 2 cm snijden.
- Kropsla wassen en drogen.
- Aardappel, maatjes, sperziebonen, peterselie, mayonaise en yoghurt mengen.
- Kropsla op kleine bordjes schikken, daarop de gemengde salade en afwerken met enkele uiringen.