Recepten > Deense macaronischotel
ingrediënten
- 375 g macaroni (elleboogjes)
- zout
- 1 pakje diepvries doperwtjes met wortelen (450 g)
- klein blikje aspergepunten
- 250 g rookworst
- Voor de Slasaus:
- 3 el mayonaise
- 3 el koffieroom
- witte versgemalen peper
- snufje zout, snufje suiker
- 1 el kruidenazijn
- wat peterselie en wat dille
- slabladeren voor de garnering
Bereidingswijze
- de macaroni in licht gezouten water gaar koken (maar niet te zacht)
- afspoelen met koud water en laten uitlekken
- de erwten en wortels bereiden volgens verpakking en laten afkoelen
- asperges laten uitlekken
- de gepocheerde worst (afgekoeld) van het vel ontdoen en in stukjes van 1 cm snijden
- macaroni, doperwtjes, wortels, aspergepunten en de worst met elkaar vermengen
- voor de saus al de ingrediënten goed dooreen mengen
- giet de saus over de salade en laat deze op een koele plaats intrekken
- slabladeren wassen en een slakom ermee beleggen
- schik de salade daarin
- een takje dille voor de garnering en klaar!
drink er een koel glas Deens pils bij.