Recepten > Zalmsushi met mierikswortelsaus
Ingrediënten
- 400 gr verse zalmfilets
- 2 kleine preien in dunne ringen
- 1 el boter
- 4 vellen gedroogd zeewier (nori)
- 1 el olie
- 3 el mayonaise
- 3 el crème fraîche
- 1-2 el geraspte mierikswortel (potje)
- zout, peper
- 2 takjes peterselie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180C.
- Snijd de zalm in 8 gelijke stukken en bestrooi ze met zout en peper.
- Verhit de boter in een pan, bak de prei ± 5 minuten en laat dit afkoelen.
- Verdeel de prei over de 4 stukken vis en leg daarop de andere 4 visfilets.
- Rol deze ‘sandwiches` in de zeewiervellen.
- Bestrijk de sushi’s met olie en bak ze ± 10 minuten in het midden van de oven.
- Snijd voor het serveren de sushi in dikke plakken en serveer ze met mierikswortelsaus.
- Garneer met peterselie.
- Mierikswortelsaus:
- Meng de mayonaise, crème fraîche en mierikswortel en breng de saus op smaak met peper en zout.