Roskilde

Plaatsen > Roskilde

Roskilde ligt 30 km ten zuidwesten van Kopenhagen. Doordat Riskilde dicht bij Kopenhagen ligt is het gemakkelijk te bereiken. In de Middeleeuwen was Roskilde een van Noord-Europa’s grootste steden. Tegenwoordig is Roskilde voornamelijk bekend door het Roskilde Festival.

Roskilde is bekend als de oude hoofdstad van Denemarken, Roskilde was de hoofdstad van Denemarken van 960 tot 1536. Roskilde is een geweldige stad om de geschiedenis van het land te zien, of het nu de verschillende kerken, door bakstenen gebouwen omzoomde straten, of de Viking-musea zijn, hier neemt u bij elke stap een stap in de geschiedenis van Denemarken. De kathedraal van Riskilde is de meest bekende in het land.

Roskilde Festival
Het Roskilde Festival is de grootste rock muziek festival in Noord-Europa. U treft hier alle stromingen, van eigentijdse rock tot elektronische muziek, hip hop en allesomvattende beat met daarbij een uitgebreid evenementenprogramma, kunst en diverse happenings. Het Roskilde festival is erg populair in heel Europa. Het vindt plaats in eind juni of begin juli.
Het Roskilde Festival wordt door de onafhankelijke non-profit organisatie Roskilde Charity Society met een handjevol vaste medewerkers en duizenden vrijwilligers uitgevoerd. Het batig saldo van het festijn gaat steeds naar nationale en internationale humanitaire instellingen en/of culturele doelen.

Vikingschepenmuseum
De replica van het Deense Vikingschip Havhingsten fra Glendalough (‘de Zeehengst van Glendalough’), dat in augustus 2008 terugkeerde na een succesvolle reis naar Ierland ligt op het terrein van het Vikingschepenmuseum in Roskilde. Het is de bedoeling dat er een speciale expositieruimte voor het nagebouwde schip komt en dat de Zeehengst daar met de complete uitrusting te zien zal zijn.
U treft hier een bijzondere expositie met filmbeelden, foto’s en teksten over de veelbesproken zeereis met vrijwilligers naar de Ierse hoofdstad Dublin. De titel van deze expositie: ‘Havhingsten – van droom tot werkelijkheid’.
Meer info: Vikingeskibsmuseet, Vindeboder 12, DK-4000 Roskilde, tel. +45 4630 0200, www.vikingeskibsmuseet.dk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *