Vorupør

Vorupør is een hotspot voor surfers en outdoorliefhebbers. Hoewel de stad vaak bruist van activiteiten en jonge mensen, is het toch net wat meer downtempo dan Klitmøller.

In Vorupør is het populair om een ​​wandeling langs het strand te maken om mooie stenen en barnsteen te verzamelen. Daarna kun je een ijsje kopen, naar de pier lopen, een biertje of warme chocolademelk drinken of eten in een café met uitzicht op de oceaan en de wind door je haren.

Kustvissen is nog steeds een populaire activiteit in Vorupør. Je kunt zelfs een vers gevangen schol kopen van een van de boten die elke morgen binnenkomen!

Hier kunt u ook het Nationalparkcenter Thy ervaren dat in het duin ligt. In het Nationalparkcenter raakt u geïnspireerd om zelf de fantastische natuurlijke omgeving, waarin Vorupør zich bevindt, te verkennen. Het gebied wordt vooral gevormd door de prachtige duinen en ruim 200 meren. Ervaar de prachtige natuur tijdens een wandeltocht langs de 8,5 km lange route Hawblinkruten, die je van Vorupør naar het noorden voert over de duinen en langs het strand. De route loopt ook langs Bøgested Rende en Tvorup Båke, een van de 23 unieke bakens die langs de hele westkust van Jutland te vinden zijn.