Klitmøller

De Koude Hawaï-ervaring
Klitmøller kreeg de naam Cold Hawaii in de jaren negentig, toen Klitmøller officieel bekend werd als een fantastische surfplek. Tegenwoordig zijn er ongeveer 30 geregistreerde surfspots in Thy – helemaal van Agger tot Vigsø – maar Klitmøller en Vorupør wordt beschreven als de twee belangrijkste plekken in Cold Hawaii.

Als je naar de oude vissershuizen in de buurt van Ørhage gaat, ben je op de goede weg! Want in de buurt van Ørhage vind je verschillende surfscholen waar je je surfmateriaal en paddleboards kunt huren, zodat je eens de zee op kunt gaan.

Geen grote fan van surfen op de golven? Met de traditionele kustvisserij, mooie stranden en Nationaal Park Thy vlak naast de bestemmingen, zal het verblijf nog steeds de moeite waard zijn.

Sportmekka
Klitmøller is een walhalla voor fietsers, watersporters en wandelaars – en het maakt niet uit of je een beginneling bent of gewend bent om elke dag op de golven te surfen. Het Klitmøller is de bestemming voor jou.

Maar Klitmøller is meer dan dat:

  • De stad heeft veel jonge inwoners en gezinnen en er zijn dan ook het hele jaar door leuke dingen te beleven.
  • Bezoek “Stalden”, een onlangs geopende muziekcafé of vind de nanobrouwerij Haandpluk waar ze heerlijk bier, wijn en koffie serveren, vlakbij de kust.
  • Als je honger krijgt, ga dan naar Café Hawgus , Kesses Hus of Le Garage, slechts enkele van de geweldige restaurants en cafés van Klitmøller.