Deense dramaseries

Thema’s > Deense dramaseries

De dvd’s van Deense Dramaseries vinden al enige tijd gretig aftrek in Nederland, zoals van de Deense hitserie Borgen. In de zomer van 2012 werd de succesvolle Deense misdaadserie The Killing (Forbrydelsen) uitgezonden op de Nederlandse televisie.

Stadstours Kopenhagen
Dankzij de productie van een aantal zeer succesvolle spannende Deense dramaseries, kan Kopenhagen een nieuw internationaal publiek verwelkomen dat de locaties van de series wil leren kennen. De Deense misdaadserie The Killing (Forbrydelsen) hield vele Denen aan de buis gekluisterd. Maar ook in het buitenland, vooral in Groot-Brittannië, kreeg de bloedstollende serie kijkers op het randje van hun stoel en steeg de interesse voor een bezoek aan de Deense hoofdstad Kopenhagen, waar de serie zich afspeelt.

Die belangstelling in een bezoek aan ‘het Kopenhagen van Sarah Lund’ werd zo groot, dat de stadsgidsen van de firma Peter & Ping besloten om een speciale stadstour te ontwikkelen rond de locaties van The Killing (Forbrydelsen). Lise Lotte Frederiksen van Peter & Ping Tours: “Wij organiseren voornamelijk literaire stadstours, zoals rond Karen Blixen en Søren Kirkegård. De Donkere Deense Dramaseries, zoals The Killing en The Bridge, zijn echter een zeer intrigerende vorm van entertainment. Net als in goede romans zijn bij misdaadverhalen de locaties van belang. Daarom ben ik begonnen met het organiseren van speciale stadswandelingen en bustours in Kopenhagen rond deze series, zowel voor kleinere groepen als grotere gezelschappen. Ze geven een extra dimensie aan de stad.”

‘The Killing’-Marathon
Maandag 23 juli startte de KRO op NED2 met het uitzenden van de ‘The Killing’-marathon. Gedurende zes weken werd elke werkdag een aflevering uitgezonden van de ijzersterke Deense misdaadserie. The Killing 1 telt twintig afleveringen; The Killing 2 telt tien afleveringen. Seizoen drie van The Killing is in de maak.

The Killing 1 – korte inhoud
Het verhaal begint wanneer inspecteur Sarah Lund, vertolkt door Sofie Gråbøl, zich meldt voor haar laatste werkdag in Kopenhagen en de 19-jarige Nanna Birk Larsen als vermist wordt opgegeven. Dezelfde dag nog wordt het lijk van de jonge vrouw gevonden. Het moordonderzoek leidt de politie naar de hoogste politieke kringen van Kopenhagen.

The Killing 2 – korte inhoud
Na haar gedwongen ontslag brengt de moord op een advocate Sarah Lund weer terug bij het politiekorps. De advocate blijkt echter niet het enige slachtoffer. Alles wijst op moslimterrorisme, maar inspecteur Lund vermoedt dat er meer aan de hand is. De moorden zorgen voor opschudding in alle lagen van de samenleving; van het leger in Afghanistan tot in de hoogste kringen van de Deense politiek. Voor Lund telt maar één ding: meer slachtoffers voorkomen. Ze bijt zich dan ook vast in het onderzoek, hoewel de weerstand van alle kanten komt. Ten slotte is ze niet voor niets ontslagen…

Op de speciale Donker-Deens-Drama webpagina van VisitDenmark, de officiële toerismeorganisatie van Denemarken, vinden toeristen en fans (achtergrond)informatie over de populaire series en tips voor stadstours in Kopenhagen langs diverse opnamelocaties. Met deze speciale webpagina wil Visitdenmark iedereen, inclusief de vele fans, informeren en inspireren. Het is een perfecte bron om tijdens een bezoek aan Kopenhagen in de voetsporen te treden van de personen in de series, zoals inspecteur Sarah Lund.

Meer informatie over de Deense hitseries en een bezoek aan Kopenhagen: www.visitdenmark.nl/donker-deens-drama

Bron: Persbericht Tourpress Holland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *