Michelinsterren restaurants

Thema’s > Michellinsterren voor Deense restaurants

In 2012 zijn door de Michelin Gids veertien sterren gegund aan restaurants in Kopenhagen. ’s Werelds beste restaurant Noma kan wederom trots zijn op twee sterren en Kopenhagen heeft met het hoogste aantal sterren in Scandinavië haar positie als culinaire hoofdstad van het noorden versterkt.

Vier nieuwe sterren-restaurants en twaalf Bib Gourmands
Kopenhagen beschikt nu over 14 Michelin-sterren, verdeeld over 13 restaurants. De Deense hoofdstad laat hiermee andere Europese steden zoals Amsterdam, Wenen en Hamburg achter zich en telt ook meer Michelin-restaurants dan Rome.

Er zijn vier nieuwe Michelin-restaurants in Kopenhagen. Restaurant Geranium behaalde eindelijk een ster. Rasmus Kofoed werd eerder tijdens de Bocuse d’Or al uitgeroepen tot beste chef-kok ter wereld. Een ander nieuwe Michelin-restaurant is Relæ, met chef Christian Puglisi, voorheen werkzaam bij Noma dat in 2010 en 2011 tot beste restaurant ter wereld werd benoemd. Met Relæ krijgen culinaire liefhebbers nu de gelegenheid om te genieten van betaalbaar Michelin-eten in een omgeving die breekt met de conventionele Michelin restaurants, aangezien Relæ gelegen is in een rustieke kelder in de trendy wijk Nørrebro. Tot slot zijn restaurant Grønbech & Churchill en Den Røde Cottage nu ook Michelin-restaurants.

De Michelin Gids gaat niet alleen over sterren, maar ook over de Bib Gourmand, een prijscategorie voor uitstekende restaurants die meer betaalbaar zijn en een uitzonderlijk goede prijs-kwaliteitverhouding bieden. Twaalf restaurants in Kopenhagen zijn bekroond met een Bib Gourmand.

Complete lijst Michelin-restaurants in Kopenhagen 2012:

Twee sterren: Noma.

Een ster: Geranium (Nieuw), Grønbech & Churchill (Nieuw), Relæ (Nieuw), Den Røde Cottage (Nieuw), AOC, Herman, Kokkeriet, Era Ora, Formel B, Kiin Kiin, Kong Hans Kælder en Søllerød Kro.

Bib Gourmand: Marv & Ben (Nieuw), Orangeriet, Enomania, Mêlée, Søren K, Skovshoved, Famo, Frederiks Have, Kanalen, Kødbyens Fiskebar, L’Altro en Sommelier.

Ook buiten Kopenhagen kunt u culinair genieten, maar daar zijn geen sterren toegekend; doodeenvoudig omdat er niet gecontroleerd is door Michelin. In 2011 weigerde Michelin in te gaan op de uitnodiging van VisitDenmark, in samenwerking met een aantal organisaties en ministeries, om ook de rest van het Deense eilandenrijk te bezoeken. Henne Kirkeby Kro aan de Deense westkust won onlangs de Nordic Prize 2011, dat getuigt van een hoog culinair niveau in de provincie, maar krijgt zoals aangegeven geen ster doordat het niet in Kopenhagen ligt.

Op maandagavond 19 februari 2018 hebben 25 Deense restaurants tijdens de ‘Michelin Nordic Guide 2018’ editie door de keurmeesters van de gerenommeerde Franse restaurantgids een recordaantal van 30 Michelinsterren toegekend gekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *