Bekende merken uit Denemarken

Denemarken staat bekend om zijn focus op mooi design en is beroemd om zijn sieraden, mode en keukengerei.

LEGO®
LEGO is een merk waar elk kind van houdt en het verkoopt wereldwijd miljarden stenen. In 2023 was het het meest waardevolle merk in Denemarken.

Het bedrijf werd meer dan 85 jaar geleden opgericht in Billund in Jutland en het hoofdkantoor is er nog steeds. We raden aan om het Legohuis te bezoeken om alles te ontdekken over de beroemde stenen.

U kunt ook het eerste Legoland ter wereld bezoeken, dat in 1968 in Billund werd gebouwd. Deze top 3 grootste attractie in Denemarken heeft door de jaren heen miljoenen toeristen getrokken.

Lees hier meer over Lego

ECCO
De Deense schoenenfabrikant en retailer ECCO werd opgericht in 1963 en wordt nu verkocht in meer dan 90 landen. ECCO-schoenen zijn gemaakt van kwaliteitsleer en zitten zeer comfortabel. Ecco maakt ook tassen en accessoires.

Ecco heeft een outlet in Bredebro op Jutland waar u schoenen met korting kunt kopen.

Pandora Sieraden
Pandora, opgericht in 1982, is een van de meest prominente sieradenmerken ter wereld. De sieraden worden verkocht in meer dan 20 landen, waaronder Noord-Amerika, Europa, Australië en Nieuw-Zeeland.

Royal Copenhagen Porselein
Royal Copenhagen werd opgericht in 1775 en is sindsdien een fabrikant van porselein met de karakteristieke blauwe en witte kleuren, prachtige ontwerpen en hoge kwaliteit.

Georg Jensen
Zilversmid Georg Jensen maakte in 1899 zijn eerste sieraad, maar tegenwoordig verkoopt het bedrijf veel verschillende producten, zoals horloges en zilverwerk, in prachtige designs.

Karelsberg
Carlsberg is een van de bekendste merken onder biergeeks wereldwijd. Deze wereldberoemde brouwerij werd in 1847 opgericht door Jacob Jacobsen en begon in 1868 met de export van zijn bieren. Het hoofdkantoor is gevestigd in Kopenhagen , waar u een fascinerend Carlsberg-museum kunt bezoeken over de brouwerij en zijn bieren van vandaag.