Vakantie met kinderen in Denemarken

Denemarken is een fantastische bestemming voor een vakantie met kinderen! Of je nu op zoek bent naar outdoor activiteiten, interactieve musea of gewoon plezier, er zijn tal van attracties in Denemarken die geschikt zijn voor families met kinderen. Hier zijn enkele leuke dingen om te doen:

  • LEGOLAND® en LEGO® House: LEGOLAND® Billund Resort is een bekend en populair attractiepark voor gezinnen en kinderen van alle leeftijden, waar het wereldberoemde bouwsteentje centraal staat. Het kleurrijke LEGO® House biedt interactieve tentoonstellingen, bouwzones en LEGO-modellen voor echte LEGO-liefhebbers.
  • Universe Science Park: Dit interactieve park op het eiland Als in Zuid-Jutland biedt allerlei leuke experimenten voor jong en oud. Probeer de tokkelbaan op 15 meter hoogte, voel de kracht van een orkaan in een orkaansimulator en ontdek Virtual Reality (VR).
  • Knuthenborg Safaripark: Het grootste safaripark in Noord-Europa met meer dan 1000 vrij rondlopende dieren van over de hele wereld. Vergeet niet een kijkje te nemen in het bos met levensgrote dino’s en overnacht aan de savanne, bij de tijgers of wolven 1.
  • WOW-Park: Een grote natuurspeeltuin waar kinderen kunnen klimmen in bomen en zichzelf kunnen uitdagen in een labyrint. Een geweldige plek om actief te zijn in de natuur.
  • GeoCenter Møns Klint: Een museum over de Deense geologie en natuur, vlakbij de prachtige krijtrotsen van Møns Klint. Hier kun je eeuwenoude fossielen vinden en genieten van educatieve activiteiten.
  • Lalandia Billund: Het grootste tropische vakantie- en activiteitencentrum van Scandinavië. Geniet van het tropische klimaat in het Aquadome met verschillende wateractiviteiten voor het hele gezin.
  • Tivoli Gardens: Het op één na oudste pretpark ter wereld, gelegen in het centrum van Kopenhagen. Een cultureel wonderland met attracties, tuinen en entertainment voor jong en oud.

Veel plezier tijdens jullie vakantie in Denemarken!