Recepten > Deense Wildsoep
Ingrediënten
- 25 gr boter
- 1 winterwortel, geschild en in reepjes gesneden
- 1/4 selderijknol, geschild en in reepjes gesneden
- 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 1 liter wildbouillon
- 1 eetlepel korianderzaadjes, geplet
- 1 theelepel (gedroogde) basilicum
- 1 theelepel (gedroogde lavas
- 1 theelepel foelie
- stukje gemberwortel
- 3 dl rode wijn
- zout 1 eetlepel tomatenpuree
- 150 gr gare resten wild (haas, hert of fazant), in stukjes gesneden
Bereidingswijze
- Verhit de boter in een pan en fruit hierin de wortel, selderij en de aardappelen ca. 5 minuten.
- Schenk de bouillon in de pan en breng het geheel aan de kook.
- Bind de kruiderij in een doekje bij elkaar en hang dit in de soep.
- Voeg de wijn toe.
- Temper de hittebron, leg het deksel op de pan en laat de soep ca. 30 minuten zachtjes koken.
- Verwijder het kruidenbuiltje. Breng de soep op smaak met wat zout, het paprikapoeder en de tomatenpuree.
- Voeg de stukjes wild toe en laat de soep nog ca. 5 minuten zachtjes koken.