Oude Beurs in Kopenhagen door brand verwoest

Een van de meest iconische gebouwen van Kopenhagen is door brand verwoest, maar de Oude Beurs zal worden herbouwd, een 400 jaar oud monument dat geliefd is bij de lokale bevolking en bezoekers.

Een van de meest iconische gebouwen van Kopenhagen, de Oude Beurs, werd op 16 april 2024 verwoest door een enorme brand die een groot deel van het 400 jaar oude gebouw verwoestte, met name de iconische torenspits, een sprookjesachtig kenmerk in de vorm van vier met elkaar verweven draken ‘ staarten.

Niemand raakte gewond bij de brand, die in de vroege ochtenduren uitbrak en 24 uur later nog steeds brandde, meldden verschillende nieuwsmedia . Volgens de BBC verwoestte de brand ongeveer de helft van het historische gebouw , maar op het moment van schrijven is de oorzaak nog onbekend.

De ramp heeft de inwoners van Kopenhagen verbijsterd, waar het gebouw – plaatselijk bekend als Børsen – geliefd was vanwege zijn historische betekenis en als trots symbool van het Deense erfgoed. Het dateert uit 1625 en werd gebouwd op bevel van koning Christian IV in de Nederlandse renaissancestijl, met een drietal kronen bovenaan de torenspits die het Scandinavische rijk van Denemarken, Noorwegen en Zweden symboliseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *