Deense Rivièra

De westkust van Noord-Seeland staat bekend als de Deense Rivièra. Dit is ongetwijfeld een van de meest populaire vakantiebestemmingen in Denemarken.

Langs de hele kust kunt u brede, witte, zandstranden vinden, diverse vissersdorpen en badplaatsen met goede recreatiemogelijkheden voor het hele gezin. De stranden zijn kindvriendelijk en de havens levendig. De zee is er minder diep, helder water, schoon zand, ondiep met strandwachten en dus geschikt voor een bezoek met kinderen. In de vissersstadjes maakt u kennis met de authentieke, charmante, Deense atmosfeer.

Stranden
In het noorden van de Deense Rivièra ligt een bijzondere plek: bij het meest noordelijke puntje kunt u met beide benen in twee verschillende zeeën te staan: De Noordzee en de Oostzee.

Een van de beste stranden van de Deense Rivièra richting Kattegat met zand en duinen, is Rørvig Strand Kabelhuset. Prachtig gelegen aan het Sandflugtgsplantagen bos. Bemande badmeestertoren tijdens de zomervakantie. Grote parkeerplaats

Een van de beste stranden in Denemarken bij de Sejerø Bay is dat van Gudmindru. Breed zandstrand met duinen – zeer kindvriendelijk met geleidelijk aflopende zandbodem. Bemande badmeestertoren tijdens de zomervakantie.

Hornbæk Beach is de grootste en meest bezochte strand aan de kust van de Deense Rivièra. Dit is vooral te danken aan de goede kwaliteit: Een breed strand met fijn zand en een goede waterkwaliteit.

Plaatsen
Helsingør wordt regelmatig de hoofdplaats van de Deense Rivièra genoemd, bezoek hier ook Slot Kronborg. Verder vindt u aan de Deense Reviera oude, charmante kust- en badplaatsen zoals Sletten, Hornbæk, Liseleje, Gilleleje en Tisvilde.

Het dorpje Tisvildeje, onderdeel van de Deense Riviera, is een echt vakantiedorpje. Karakteristieke Deense huizen, een ontspannen sfeer, mooie winkels en gezellige restaurants.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *