Hvide Sande

PLaatsen > Hvide Sande

Hvide Sande ligt op de landtong Holmsland Klit aan de Ringkøbing Fjord, vlak achter de kustlijn van de Noordzee in Jutland. Hvide Sande ligt in een mooi heide- en duin-landschap.

Hvide Sande is een levendige en gezellige handelsstad. Hvide Sande is nog altijd de vijfde grootste vissershaven van Denemarken. In de haven is het gezellig druk. U kunt een bezoek brengen aan de visveiling welke ’s morgens vroeg plaatsvindt. In de zomerperiode worden er speciale visveilingen voor de toeristen gehouden.

De interessante musea van Hvide Sande, evenals een kaarsenmakerij, zijn een bezichtiging waard. Ook kunt u in Hvide Sande lekker shoppen en eten.

In September komt de internationale watersportelite naar Hvide Sande. Daar wordt dan het grote watersportevenement Waterz gehouden, waarbij o.a. deelnemers op het gebied van windsurfing, kitesurfing en wakeboarding actief zullen zijn.
De Ringkøbing Fjord geldt vanwege de beschutte ligging bij de Noordzee bij kenners als een van de beste plaatsen voor wedstrijden op dit gebied. Tijdens Waterz zullen rond 300 topsporters in Hvide Sande van de partij zijn.
Naast de wedstrijden kunnen bezoekers genieten van een uitgebreid nevenprogramma. Daarbij kan onder meer kennis worden gemaakt met nieuwe takken van watersport, zoals stand up paddle en kanopolo. Bezoekers zullen ook zelf enkele takken van sport kunnen proberen, zoals surfen. Het is ook mogelijk zelf met een surfplank de Noordzee op te gaan.
Meer informatie en/of aanmelden (in het Engels): Holmsland Klit Turistforening, Nørregade 2B, DK-6960 Hvide Sande, tel. +45 9659 3597 en www.waterz.dk 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *