Skagen

De stranden zijn prachtig met witter dan wit zand en het zeewater is helder en uitnodigend.

Het stadsleven bloeit in de zomer, leuke evenementen vinden plaats in alle seizoenen.

Skagens Museum
Vanaf het einde van de jaren 1870 tot en met de eeuwwisseling was Skagen een internationale ontmoetingsplaats voor jonge kunstenaars. In de jaren 1880 werd Skagen omgevormd tot een kunstenaarskolonie. u kunt nog altijd kennismaken met deze periode in de inspirerende musea waar u de wereldberoemde schilderijen van kunstenaars als Michael en Anna Ancher en PS Krøyer kunt bewonderen.

De natuur in en om de stad is echt uniek, en “De ontmoeting van de zeeën” is een must wanneer je hier bent. Op het noordelijkste puntje van Denemarken kun je op de landtong lopen waar het water van het Kattegat en het Skagerrak samenkomen. Doordat de zeeën niet direct met elkaar mengen geeft dit een fantastisch schouwspel.

In mei 2017 opende het nieuwe internationale vogelavontuurcentrum:  Skagen Grey Lighthouse – Centrum voor trekvogels . In het nieuwe centrum kunt u een virtuele rondleiding maken om de vele spannende trekvogels te ontdekken en te ervaren die elk jaar in Skagen en omgeving langstrekken.

In de omgeving van Skagen vind je Råbjerg Mile, een van de grootste bewegende zandduinen van Europa, van wel 40 meter hoog.