Stubbekøbing

Plaatsen > Stubbekøbing

Stubbekøbing ligt op het eiland Falster.

Stubbekøbing is een leuk handelsstadje dat tot de aanleg van de Farøbrug als veerhaven richting Møn veel levendiger was.

In Stubbekøbing ligt nog altijd een gezellige jachthaven, waar u een boot kunt huren. Van hieruit kunt u met het oude veer “Ida” tijdens het zomerhalfjaar een mooie boottocht maken naar het eiland Bogø.

Rond en in Stubbekøbing is veel groen. Het centrum heeft zijn oorspronkelijk karakter bewaard. In Stubbekøbing kunt U de dagelijkse boodschappen verkrijgen. Ook zijn er eetgelegenheden in Stubbekøbing.

Het ‘Stubbekøbing Motor- en Radiomuseum’ toont een unieke verzameling van ca. 120 oude motorfietsen, zeldzame radio´s, luidsprekers, televisies etc. Stubbekøbing Motor- en Radiomuseum;  Nykøbingvej 54, Stubbekøbing.

Het Stubbekøbing Museum is een plaatselijk geschiedkundig museum met keukengerei en keuken-emaille in een compleet ingerichte keuken van omstreeks 1890. Ook vindt u hier een schoenmakerswerkplaats en een grote verzameling wagens en gereedschap uit de 19e en 20e eeuw alsmede een prachtige woonkamer, smaakvol ingericht. Het museum heeft een verzameling gewichten en weegschalen die over de gehele wereld beroemd is. De verzameling omvat bismars uit de periode 1588 – 1947, unsters, evenaars, inhoudsmaten, vele gewichten, korenschalen en apothekersbalansen.  Stubbekøbing Museum; Vestergade 43; 4850 Stubbekøbing.

Het vriendelijke en rustige vakantiegebied Ore Strand ligt aan de Noordelijke kust van Falster, 2 km van Stubbekøbing. De omgeving van Stubbekøbing op Falster bestaat uit pittoreske dorpjes, mooie stukjes natuur en door vooral zeer rustige gebieden.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *