Falster

Plaatsen > Falster

Falster is het meest zuidelijke eiland in de provincie Storstrøm van 514 km² en 43.537 inwoners. Ook het meest zuidelijkste puntje van Denemarken, Gedser Odde, ligt op Falster. Bijna de helft van de bevolking van dit eiland woont in de belangrijkste stad Nykøbing Falster.

Het eiland is door twee bruggen verbonden met het eiland Seeland, en door twee bruggen en een tunnel met het eiland Lolland. Tussen Falster en Lolland ligt de smalle Guldborgsund, maar deze twee eilanden vormen eigenlijk een eenheid.

Langs de oostkust van Falster, van Gedser tot aan Horbelev vindt u een zeer goed, steenloos strand van ca. 25 km lengte. Dit strand heeft de Blauwe Vlag gekregen vanwege het schone zwemwater. Alle stranden in de omgeving zijn geschikt om te zwemmen, zonnebaden, wandelen en allerlei strandactiviteiten. Overal langs de kust van Falster heb je, in het bijzonder na een flinke storm en vooral bij Gedser Odde,  de mogelijkheid om tijdens ene strandwandeling barnsteen te vinden.

Het indrukwekkende beukenbos ‘Corselitze’ op het noordoostelijke deel van Falster zijn 2.200 hectare, ruimte genoeg om lekker te wandelen of fietsen.

Vissen kunt u prima bij Ulslev Strand, in Guldborgsund, Grønsund, bij de brug van Fritidshavn, in de beek Sortsø Å  en in Storstrømmen of rond de eilanden waar uitstekende viswateren te bevissen zijn door vanuit de havenplaatsen, bijvoorbeeld Gedser, in te schrijven voor een vistocht op zee. In Stubbekøbing kunt u zelf een boot huren.

Golfers kunnen tijdens de vakantie terecht op de golfbaan. Op Falster zijn er 3 golfbanen, de dichtst bijzijnde zijn Golfklubben Østersøen bij Marienlyst en Golfklubben Storstrømmen bij Nykøbing Falster

Bøtø Nor is een vogelreservaat met belangrijke broedplaatsen voor trekvogels. Het vogelreservaat Bøtø Nor heeft 2 vogeltorens met een goed uitzicht over het grote meer met de vele vogels, de velden, de rietbossen en de groene weilanden.

In het zuiden van Falster treft u vele keramiekateliers, glasblazerijen, galerieën, kunsthuizen en musea, maar ook het Bøtøskoven, een naaldbos dat in het noorden grenst aan Bøtø Nor en in het zuiden aan Gedesby. Het bos is, het gehele jaar door, bijzonder geschikt voor het maken van wandeltochtjes.

Een andere mooie plaats op Falster is Stubbekøbing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *