Beste tijd om Denemarken te bezoeken

Over het geheel genomen is Denemarken het hele jaar door een bestemming en wanneer u gaat, hangt af van wat u tijdens uw bezoek wilt doen. Het is gematigder dan de rest van Scandinavië, en je zult in het hele land een relatief mild klimaat aantreffen dankzij de zuidelijker gelegen breedtegraden en de matigende invloed van de zee.

De winters zijn streng in Scandinavië, maar Denemarken is een uitzondering. Van december tot februari is het koud, sneeuwachtig en winderig, met gemiddelde temperaturen net boven het vriespunt (hoewel het milder is dan in andere Scandinavische landen). De temperaturen beginnen in maart te stijgen, maar het blijft koud tot mei, wat betekent dat je minder andere bezoekers zult zien.

Toeristen kunnen het bezoek aan Denemarken vermijden tijdens de wintermaanden, die grofweg van november tot maart lopen, gedurende welke periode u zich misschien niet comfortabel kunt verplaatsen. De sneeuw en de koude wind zijn gebruikelijk in de winter, en de meeste VVV-kantoren blijven gesloten. Daar staat tegenover dat van oktober tot maart de kans groter is om het noorderlicht in Denemarken te zien.

De zomermaanden van mei tot oktober zijn beter geschikt voor uw bezoek, dan zijn de daglichturen langer en zijn de temperaturen comfortabel tussen de 15°C en 20°C .

Het hoogseizoen voor toeristen is juli en augustus. Het kan zijn dat u in het hoogseizen geen goede accommodatie vindt. Wel kunt u in deze maanden zomerregens verwachten. Ook zijn de kosten voor verblijf hoger dan in andere maanden

Probeer Denemarken daarom tussen mei en juni te bezoeken, zodat u zonder veel haast van het warmere klimaat kunt genieten. Wij denken dat mei de beste maand is om Denemarken te bezoeken, vooral als je het platteland buiten Kopenhagen wilt verkennen. Je kunt door tuinen, parken en landelijke gebieden wandelen die vol staan ​​met bloemen, en het weer is zonnig en warm. Mei tot augustus is ook de periode van het jaar met het meest bloeiende landschap en de meeste festivals.

De randen van de zomer, zoals april en september kunnen nog steeds goed geschikt zijn voor buitenactiviteiten, maar buiten deze maanden sluiten de meeste accommodaties en attracties op kleinere plaatsen en is het verstandig om vast te houden aan bezienswaardigheden in de stad.

Het weer in september tot november wordt koeler en daalt langzaam van 18°C ​​naar 8°C naarmate het seizoen vordert. De drukte neemt af en de langere nachten zijn perfect om onder een knus dekentje bij een knapperend vuur te kruipen.