Kindervoeding

Thema’s > Kindervoeding

Flesvoeding
Niet alle merken die in Nederland verkrijgbaar zijn, zijn in Denemarken verkrijgbaar. Informeer bij de fabrikant van de zuigelingenvoeding of jouw voeding ook in Denemarken te verkrijgen is, en of deze dezelfde samenstelling heeft. Ook kun je overwegen om voldoende blikken melkpoeder mee te nemen vanuit Nederland, zeker als je niet van merk wilt veranderen.  Onaangebroken pakken melkpoeder zijn goed houdbaar. Melkpoeder bederft niet in een afgesloten verpakking. Zorg in elk geval dat je een noodvoorraadje in de handbagage hebt voor het geval je vertraging hebt onderweg.

Gebruik gekookt water of mineraalwater (zonder koolzuur) voor het aanmaken van de melk om zeker te zijn van goede flesvoeding.

Een waterkokertje voor op reis en een thermosfles voor alleen water zijn bijna onmisbaar als je flesvoeding geeft. Als je onderweg de thermoskan vult met heet water en een fles afgekoeld water meeneemt, kun je altijd een flesje op de juiste temperatuur klaarmaken.

Bijvoeding
Als je gewend bent zelf eten voor je kleine te maken: doe dat dan gerust ook op vakantie, maar neem extra hygiënemaatregelen in acht. In de meeste landen in Europa is potjesvoeding gewoon verkrijgbaar. Je moet wel weten waar je de babyvoeding kunt vinden. In veel landen liggen de potjes niet in de supermarkt, maar bij de apotheek in de schappen. In Frankrijk, Spanje en Italië kan je potjesvoeding gewoon in de supermarkt kopen. Voor speciale voeding kan je beter naar de apotheek gaan. Neem in ieder geval een voorraadje voor de eerste dagen mee.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *