Militaire oefeningen

Thema-artikelen > militaire oefeningen

In de volgende gebieden worden militaire oefeningen gehouden: Hevring, Jægerspris, Kulsbjerg, Melby, Nymindegab, Oksbøl/Blåvand, Ho, Vejers, Lystrup, Raghammer, Sjællands Odde, Grærup, Sømarken en Tranum/Rødhus.

Het zanderige oefengebied Oksbøl ligt vlakbij het vissersplaatsje Esbjerg. Oksbøl bestaat voornamelijk uit duingebied met struikgewas. Op het oefenterrein staan nog wat oude, niet-bewoonde boerderijtjes.

Met uitzondering van de maanden juli en augustus, vinden er met grote regelmaat militaire oefeningen plaats in het oefengebied Kallesmærsk Hede. Rond het hele gebied staan langs de toegangswegen hiervoor speciale rode signaleringsbollen die aangeven of het gebied wel of niet toegankelijk is. Wanneer de rode bol gehesen is, dan is het gebied niet toegankelijk! Ook de diverse hekken rond de normale toegangswegen zijn dan gesloten. De rode bollen gaan 1½ uur voordat de oefeningen beginnen omhoog en 1½ uur na de oefeningen weer naar beneden. Via deze website, kun je online per maand inzien wanneer er weer militaire oefeningen plaatsvinden op Kallesmærsk hede . Ook bij de VVV van Blåvand (naast de vuurtoren) hebben ze hierover meer infomratie

De legeractiviteiten zijn in de vakantieperioden zo beperkt mogelijk en worden in de plaatselijke kranten aangekondigd.

3 gedachten over “Militaire oefeningen

 1. L. Maasland

  Wij zitten er op dit moment ook middenin. Voordat we op vakantie gingen heb ik nog op de site van het Deense leger gekeken en er zouden deze periode geen oefeningen zijn. Helaas tot 1 uur ‘ nachts. We hebben het eerder meegemaakt en toen heb ik email contact gehad met de Denen en die zeiden toen dat ze het nooit van te voren konden zeggen. We dachten dit jaar we proberen het nog een keer, maar helaas. We vinden het zelf niet zo erg, maar onze hond wil de deur niet meer uit. Voor ons geen vakantie en voor hem ook niet. Dit was dus de laatste keer naar Denemarken en het wordt waarschijnlijk een korte vakantie van 5 dagen ipv 14. Twee duizend euro voor 5 dagen regen.

 2. Fam. Lanting

  Knap waardeloos voor vakantiegangers met jonge kinderen en honden. Voor mensen die de oorlog mee gemaakt hebben zal dit verschrikkelijk zijn. 1 week meivakantie en het lijkt de hele week wel of we in oorlogsgebied zitten. Niet normaal zulke harde ontploffingen. Blavand; wat een misser om dit in de vakantieperiode te laten plaatsvinden.

  1. Roos

   Vliegtuig schietoefeningen met harde knallen in Blavand 10-19 augustus 2023 op werkdagen van 8.00 tot 18.00. Ik werd begin juni telefonisch uiterst vriendelijk te woord gestaan door een voorlichter van de lokale kazerne (alles onder voorbehoud). Alleen juli schijnt een ‘veilige’ maand te zijn als je knallen echt wilt vermijden. Voor wie het juist aantrekkelijk vindt: er wordt met allerlei materieel en munitie geoefend, ook grootschalige landoefeningen. Voorlichting onder voorbehoud op de defensie website, indicaties ca. 2 maanden vooruit, hoewel augustus begin juni nog niet op het internet zichtbaar was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *