Reisverzekering Denemarken

Home > Reisverzekering en Annuleringsverzekering

Reisverzekering
Een reisverzekering is een verzameling van verschillende verzekeringsproducten / modules.

  • Ziektekosten
  • Hulpverlening (ongeval / pech )
  • Bagage
  • Ongevallen verzekering, soms met specifieke aanvullingen voor sporten met een verhoogd risico zoals wintersport en skaten.
  • Annuleringsverzekering
  • Expat verzekering

Bij een aantal verzekeringen kunt u al of niet kiezen voor alle of enkele van deze modules of pakketten. Hoe meer van deze modules u neemt hoe duurder het wordt. Daar staat natuurlijk een grotere zekerheid tegenover.
Kijk voordat u een reisverzekering neemt welke onderdelen van de reisverzekering u nodig hebt. Voor enkele risico’s bent u mogelijk al verzekerd. Door een complete reisverzekering (alle modules) aan te schaffen verzekert u zich mogelijk dubbel. Soms zijn op uw autoverzekering of ziektekostenverzekering al risico’s gedekt. Controleert u dus bij uw autoverzekeraar of ziektekostenverzekeraar of u daar voor risico’s al gedekt bent en voorkom dubbel verzekeren. Mogelijk hoeft u alleen privé klinieken in het buitenland bij te verzekeren. Privé klinieken zijn niet op alle polissen gedekt.

Weet u nu al dat u meer dan 1 x per jaar op vakantie gaat dan kunt u overwegen om in plaats van een kortlopende reisverzekering een doorlopende reisverzekering aan te schaffen. Er worden doorlopende reisverzekeringen aangeboden die al bij twee vakanties voordeliger zijn dan twee langere kortlopende reisverzekeringen.

Annuleringsverzekering
Bij geboekte reizen kunt u het annuleringsrisico afdekken. Indien u dan onverhoopt niet op reis kunt heeft dat geen financiële gevolgen.

Speciale verzekeringen
Voor het verzekeren van enkele bijzondere risico’s zijn de standaard reisverzekeringen vaak niet afdoende.

Let goed op dat Skaten vaak is uitgesloten van uw ziektekostenverzekering. U kunt hiervoor een aparte Skate verzekering afsluiten.

Ook als u langere tijd in het buitenland gaat werken (expats) loont het de moeite uw verzekeringen te controleren. Speciaal voor Nederlanders die in het buitenland gaan werken hebben verschillende aanbieders een Expat verzekering, een pakket verzekeringen dat exact kan worden afgestemd op de behoeften en omstandigheden van expats!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *