Verkeerslichten Denemarken geoptimaliseerd

Chauffeurs in Denemarken hoeven minder lang te wachten voor het rode licht. De wachttijden bij sommige verkeerslichten in Denemarken zullen worden geoptimaiseerd.

Ongeveer 320 verkeerslichten in heel Denemarken zullen worden aangepast om beter te passen bij het aanbod van verkeer, aldus het Deense Wegendirectoraat.

De wachttijden bij honderden Deense kruispunten met verkeerslichten zullen worden verkort, een maatregel die volgens de autoriteiten zal helpen de uitstoot te verminderen. Naast het aanpassen van de tijd dat de lichten groen en rood blijven, worden op een aantal kruispunten nieuwe linksafpijlen geïntroduceerd. Een set verkeerslichten zal ook verschillende tijdstippen gebruiken voor dag-, nacht- en spitsverkeer.

“Dit zou moeten betekenen dat je vermijdt onnodig te stoppen en stationair te draaien wanneer je bij een stoplicht komt”, zei Charlotte Vithen, afdelingshoofd van het Deense Wegendirectoraat, in een persverklaring.

De verandering zou de samenleving ook tot 77 miljoen kronen per jaar kunnen besparen, aldus het directoraat in de verklaring.

Om de wachttijden op de kruispunten aan te passen, zullen de parameters waarmee deze worden beheerd worden bijgewerkt, legt Vithen uit. “We gebruiken de technologie die we al hebben en het besluit is daarom een ​​goed voorbeeld van hoe je meer efficiëntie voor je geld kunt krijgen”, zei ze.

Analyses van files op verkeersknooppunten sinds 2018 hebben de wegbeheerder geholpen om te beslissen welke wijzigingen moeten worden doorgevoerd, aldus de verklaring.

Het Deense wegendirectoraat is verantwoordelijk voor 320 verkeerslichten die eigendom zijn van de staat. De rest is eigendom van gemeenten. In totaal heeft Denemarken ongeveer 3.100 verkeerslichten. De staatsverkeerslichten zijn voornamelijk in gebruik op rijkswegen, zoals snelwegkruisingen en invalswegen in de stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *