Smørrebrød met vis

Als er één gerecht is waar Denemarken beroemd om is, dan zijn het wel hun open sandwiches. Een smørrebrød wordt meestal gemaakt met beboterd roggebrood, belegd met een combinatie van vlees, kaas en garnering. Maar ook vis kan prima op een Smørrebrød !

Haring
Ingelegde haring is een hoofdbestanddeel van Deens eten en het is de meest geweldige topping voor een broodje. Ons smørrebrød bevat een laag haring en dan wat radijsjes, die een heerlijke crunch en scherpte toevoegen. We voegen dan wat ui toe, wat een klassieke partner is voor ingelegde haring. Tot slot garneren we met wat microgreens om het er zo mooi mogelijk uit te laten zien!

Makreel
Dit is een van onze favorieten omdat we het vroeger altijd aten! Makreel uit blik in tomatensaus is iets dat de meeste Denen eten als ze opgroeien, en kinderen nemen het zelfs mee naar school voor de lunch. Het is superlekker, met een mooie balans tussen zoet en hartig door de tomatensaus. We toppen het graag af met verse komkommer, bieslook en microgreens, wat de vette vis een heerlijke frisheid geeft. Sommige mensen voegen ook graag mayonaise toe aan hun makreel smørrebrød!

gerookte zalm
De eerste stap bij het maken van je gerookte zalm smørrebrød is het besmeren van je snee roggebrood. Vervolgens voegen we een laag komkommers toe tussen het brood en de zalm. Leg vervolgens de gerookte zalm, wat ingelegde uien, verse dille en een schijfje citroen erop. Je kunt ook gravlax gebruiken in plaats van gerookte zalm! Met deze combinatie kun je niets verkeerd doen – het is een absolute klassieker!

Garnalen
Elk jaar met Kerstmis beginnen we onze grote julefrokost met deze sandwich. Deze kleine garnalen zijn zo’n heerlijke topping voor smørrebrød en ze zijn ook nog eens schattig! We combineren ze graag met avocado, sla, verse dille en citroen op onze sandwich. Een optioneel laagje boter of mayonaise op je brood is ook aan te raden. Als je deze kleine garnalen kunt bemachtigen, probeer dan eens deze sandwich te maken – hij is zo lekker!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *