Aalborg Akvavit

Akvavit

Aalborg Akvavit
Aalborg Akvavit

Akvavit, ook wel Aquavit genoemd, is een populaire sterke drank uit Denemarken, die ook wel in andere noordelijke landen gedestilleerd wordt.

Akvavit is gemaakt op basis van karwij en heeft daardoor een goudgele kleur.

Tijdens de tweede doorloop van het destillatieproces van akkergewassen wordt er een kruidenmengsel toegevoegd. In dat kruidenmengsel is de karwij duidelijk aanwezig. Andere kruiden zoals dille, kaneel, koriander en venkel maken in mindere mate deel uit van het mengsel.

In Denemarken is het vooral met Kerstmis gebruikelijk om een glaasje Akvavit te drinken. Akvavit past uitstekend bij haring, krab en gerookte vis.

De meest bekende Akvavit is Aalborg Akvavit. Deze Akvavit wordt al sinds 1846 geproduceerd met een alcoholpercentage van 45%.

In Denemarken zijn er enkele leuke recepten welke met Aalborg Akvavit gemaakt worden:

  • Neem een komkommer en snijdt een stuk van ongeveer 5 centimeter af, daar waar de komkommer het dikste is, en zet het in Aalborg Akvavit. Wilt u een meer intense komkommer smaak hebben, kunt u komkommer in stukken delen in de lengterichting en, nadat u de zachte pitten met een lepel verwijderd hebt, zet u deze in de Akvavit.
  • Schroef het deksel op en plaats deze op een koele, donkere plaats. Reeds na 6 uur is uw recept klaar, de komkommer kan niet langer dan twee dagen in de fles blijven staan.
  • Neem de komkommer en snijd deze  in kleine staafjes en zet het in de snaps als ornamenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *