Kopenhagen Vliegveld

Plaatsen > Kopenhagen Vliegveld

Rotunde Vest

Kopenhagen Airport gebruikt de afkorting CPH. De volledige luchthaven naam is “Kopenhagen Airport” of “Københavns Lufthavne” in het Deens.
Adres: PO Box 74, Lufthavnsboulevarden 6, DK 2770 Kastrup, Denemarken.
Land Code 45
Telefoon 3231 3231
Fax 3231 3132
E-mail cphweb@cph.dk of via de website van de luchthaven: www.cph.dk
Aantal Terminals 3. Terminal 1 (domestic) en Terminals 2 en 3 (international).

Het vliegveld ligt op 8 km ten zuidoosten van Kopenhagen.

Transfer tussen terminals
Een vrije bus verbindt alle drie terminals. Terminals 1 en 2 zijn met elkaar verbonden door een corridor in pier A.

Routebeschrijving
Vanuit Kopenhagen is de luchthaven toegankelijk vanaf de snelweg E20. De Kystvejen kustweg, loopt rond de luchthaven, en sluit aan op de Øresund-autosnelweg bij Dragør. De Sontbrug is een tol brug die Zweden (in de buurt van Malmö) en Denemarken mert elkaar verbind en is de belangrijkste route naar de luchthaven van bestemmingen in Zweden.

Parkeren
De luchthaven heeft ongeveer 10500 parkeerplaatsen in korte, middellange en lange termijn parkeerplaatsen. P1 is het belangrijkste parkeerterrein ten dienste van Terminal 1, maar er kan ook ‘economie plus’ wordne geparkeerd op P2. P4, P6, P7 en P8 zijn de duurste parkings voor Terminals 2 en 3, terwijl iets goedkoper plekken te vinden zijn in P5, P9, P10 en P12. De goedkoopste parkeerplaats is beschikbaar op P15 en P17, een beetje verder van de terminals – Gratis bussen rijden heen-en-weer. Het parkeer-kantoor van de luchthaven is gevestigd tussen de terminals 2 en 3, en is open tot 24 uur (tel: 3252 8300).

Autoverhuur
Avis, Europcar en Hertz hebben kantoren in de binnenlandse terminal 1, terwijl Avis, Budget, Europcar, Hertz en Sixt hebben desks in Terminal 3. U kunt hier uw auto reserveren.

Openbaar vervoer
Trein: Er rijden directe hoge snelheidstreinen van de DSB naar het Kopenhagen Centraal Station (reistijd – 12 minuten), alsmede een aantal andere bestemmingen in Denemarken en Zweden (tel: 7013 1415; website: www.dsb.dk) . Het treinstation bevindt zich in Terminal 3.

Metro: De Metro (tel: 3311 1700. Website: www.m.dk) is in 2007 uitgebreid met lijn M2, die direct loopt naar centrum van de stad. Het metrostation is ook gevestigd in Terminal 3.

Bus: Verschillende bussen, ook bus 30, 250S en 500S, rijden vanaf de luchthaven naar het centrum van de stad en daarbuiten. De Nachtbus 96N rijdt van Terminal 3 naar Rådhuspladsen. Lange afstand bestemmingen in zowel Denemarken en Zweden ook door een aantal andere exploitanten. Nadere informatie van Movia (tel: 3613 1415; website: www.movia.dk).

Taxi’s zijn gemakkelijk te vinden net buiten de aankomsthal van de terminals 1 en 3.

Informatie-en helpdesks
Informatie balies (tel: 3231 2448) zijn gevestigd in de aankomsthal en de transfer tussen de terminals 2 en 3, en is er een bezoekerscentrum in Terminal 3.

Luchthaven voorzieningen
Geld en communicatie: Banken zijn te vinden in Terminal 2. Er zijn wisselkantoren in Terminals 2 en 3, en geldautomaten in alle terminals. Een postkantoor is gelegen tussen de terminals 2 en 3.
Draadloos internet is beschikbaar op veel punten in de terminals. Een aantal selfservice internet kiosken liggen in het gebied van Terminals 2 en 3.

Eten en drinken: Er zijn tal van restaurants, bars en cafés op de luchthaven.

Winkelen: Winkelen is er ruim, met veel duty-free shops.

Bagage: Het bureau voor gevonden en verloren bagage (tel: 3231 2360) ligt tussen Terminals 2 en 3.
Er zijn ook self-service kluisjes op parkeerplaats P4. Een kantoior voor verloren en gevonden bagage (tel: 3231 2284) ligt bij de bagage-afhandeling in Terminal 2.

Andere faciliteiten: Er zijn douche en sauna faciliteiten op het Transfer-hotel. Een speeltuin voor de kinderen is gelegen in Terminal 2, het merendeel van de toiletten zijn voorzien van een baby verschoonruimte.
Een 24-uurs gebed ruimte en stilte ruimte bevinden zich in Terminal 2.
Er is een zithoek voor tieners in Terminal 2.

Voorzieningen voor gehandicapte reizigers
De luchthaven is fysiek helemaal rolstoel-toegankelijk ook in speciale toiletten is voorzien. Passagiers met een handicap worden gevraagd om hun luchtvaartmaatschappij in kennis van hun behoeften te stellen. Invalide parkeerplaatsen zijn beschikbaar (tel: 3252 8300). Inductie lussen liggen in de vertrekhallen en gereserveerde zitplaatsen zijn beschikbaar.
Wireless Access punten op de luchthaven van Kopenhagen
Wireless Access punten op de luchthaven van Kopenhagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *