Nykøbing Falster

Plaatsen > Nykøbing Falster

We schrijven hier Nykøbing Falster, de plaats heet Nykøbing maar de laatste toevoeging is belangrijk omdat er in Denemarken meerdere plaatsen zijn die Nykøbing heten. Nykøbing is de hoofdplaats van het eiland Falster.

Nykøbing valt vooral op door de mooie 16e tot 18e eeuwse huizen. In het centrum vindt u een levendige voetgangerszone.

Middelaldercentret
Het Middelaldercentret is een museum met gereconstrueerde gebouwen uit de Deense Middeleeuwen.l Het centrale thema is “middeleeuwse oorlog- en gevechtstechnieken”. Het Middelaldercentret is van mei tot en met september geopend. De openingstijden zijn dagelijks, behalve maandag, van 10.00 uur tot en met 16.00 uur. In juli is er altijd een speciale marktweek, maar ook in de herfstvakantie zijn er speciale activiteiten. Om 12:00 en 14:00 uur wordt de enorme katapult gedemonstreerd en wordt, met een grote boog, een kanonskogel in zee geschoten.

Binnenzwembad
Is het weer een dagje minder, dan is het binnenzwembad in Nykøbing een goed alternatief voor de zee. U vindt hier onder andere een whirlpool, 3 bassins in een subtropische atmosfeer met een 35 graden warm bassin, duikplanken, een 66 m lange glijbaan en allerlei waterspeelgoed voor de kinderen.

Watertoren
De watertoren met een hoogte van 32 meter staat vlakbij de voetgangerszone. De toren werd in 1908 gebouwd. Bij goed weer heeft u vanaf de toren een schitterend uitzicht op Nykøbing en de wijde omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *