Seeland

Plaatsen > Seeland

Welke wensen je ook hebt ten aanzien van je vakantie, in de Oost-Deense regio Seeland kunnen ze allemaal in vervulling gaan. Met een kustlijn van 1.707 kilometer ben je hier altijd dichtbij water en mooie stranden.  Met 7.031 km² en bijna 2,5 miljoen inwoners is Seeland het grootste en tevens het meest bevolkte eiland van Denemarken.

Er zijn verschillende dierentuinen, leuke zwemparadijzen en pretparken. Ook de natuur is hier prachtig. Indrukwekkend is de 18 kilometer lange en 41 meter hoge krijtrots Stevns Klint. Verder zijn er veel gezellige stadjes waar je je prima kunt vermaken en goed kunt winkelen.

De actievelingen kunnen de regio op de fiets ontdekken op een van de vele gemarkeerde fietsroutes. Ook zijn er volop sportvismogelijkheden in dit deel van Denemarken. Watersporters kunnen hier bovendien hun hart ophalen. Naast het strand heeft dit gebied nog veel meer te bieden, zoals het indrukwekkende eiland Møn en het attractiepark BonBon-Land. Iets verder weg, maar ook zeer de moeite waard, is een dagtrip naar Kopenhagen.

Sinds 1825 heeft Holmegaard Glaswerk modern glas geproduceerd van de beste ambachtelijke kwaliteit. Mondgeblazen en vormgegeven tot in de kleinste details, waardoor elk product uniek is en zijn eigen stijl heeft. Een bezoek aan Holmegaard Glasværk is een spannend uitstapje. Voel de hitte van de gloeiende ovens en zie met eigen ogen hoe de glasblazer leven blaast in de roodgloeiende glasklomp, die in een paar minuten helder wordt en vaste vormen aanneemt. Holmegaard Glasværksvej 54, Fensmark DK-4684 Holmegaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *