Sønderborg

Sønderborg is een stad in de regio Zuid-Denemarken. Het oude deel van de stad ligt op het eiland Als. In de loop der tijd zijn echter ook wijken op Jutland verrezen.

Sønderborg telt ongeveer 27.000 inwoners.

Sønderborg is de belangrijkste stad in de regio. De stad ontwikkelde zich rond het Søndre kasteel, dat later de naam veranderde in het kasteel Sønderborg.

De stad heeft een charmante haven met cafés en restaurants en een intiem centrum met tal van leuke winkels.

Sønderborg kasteel evenals het indrukwekkende Alsion met zijn universiteit, het park, concertzaal en het café zijn prachtige bezienswaardigheden en onderstrepen de historische betekenis van de stad.

Ervaar Sønderborg op uw eigen tempo met behulp van de routebeschrijving, die verkrijgbaar is bij het VVV-kantoor. De 5 km lange route in het hart van Sønderborg leidt u door parken en wijken uit verschillende perioden en langs oude bouwwerken in verschillende bouwstijlen.

Als u wilt winkelen, zijn er volop mogelijkheden in de vele winkels in de stad. Geniet van een wandeling in het aangename verkeersvrije centrum. U kunt ook een bezoek brengen aan het nieuwe winkelcentrum ‘Borgen’ , met meer dan 50 winkels, in het verlengde van het voetgangersgebied. .

Dybbøl Mill bij het nabijgelegen Dybbøl was tijdens de oorlog in 1864 een symbool van de Deense moed. Lees meer over de slag bij Dybbøl en het jaar van 1864 .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *