Grensdocumenten Denemarken

Thema’s > Reisdocumenten

De grensovergang tussen Duitsland en Denemarken © copyright dutchmarco
De grensovergang tussen Duitsland en Denemarken © copyright dutchmarco

Een geldig paspoort, een geldige toeristenkaart of een geldige identiteitskaart is nodig om naar en in Denemarken te reizen. Denemarken heeft in principe geen paspoortcontroles meer aan de grens, maar op verzoek moet je wel altijd één van de bovenstaande documenten kunnen tonen. Controleer daarom ruim van te voren of uw documenten in orde zijn, voordat u richting  Denemarken vertrekt.

Denemarken heeft het akkoord van Schengen, dat voorziet in de stapsgewijze afschaffing van de controles aan de binnengrenzen tussen de lidstaten, ondertekend. Het akkoord is echter niet goedgekeurd door het Deense parlement en is zodoende niet officieel in Denemarken van kracht. In de praktijk wordt er echter nauwelijks gecontroleerd. Denemarken mag, hoewel zij het Akkoord van Schengen reeds in 1996 heeft ondertekend, in het kader van de Europese Unie zelf kiezen of het eventuele nieuwe besluiten die op basis van Schengen zijn genomen wel of niet toepast.

De inwoners van de meeste Westerse landen, met inbegrip van Amerikanen, burgers uit de landen van de EU, Australiërs, Canadezen, Nieuwe Zeelanders, inwoners van Maleisië, inwoners van Singapore en het meeste Zuid-Amerikanen hebben geen visum nodig. Andere ingezetenen zullen een visum nodig hebben die men aan de Deense ambassade kan verkrijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *