Uitverkoop

Thema’s > Uitverkoop

Wie als toerist in januari naar Denemarken komt, zal nauwelijks in de gaten hebben dat er uitverkoop is. Denen gruwelen van lange rijen, graaien uit een bak en zoeken naar de juiste maten. Bovendien kopen ze met kerst zulke dure cadeaus, dat er in januari weinig meer te besteden is.

Denen zijn het meest kieskeurig als het om schoenen gaat, waarbij mannen zelfs meer geld uitgeven dan vrouwen. Volgens onderzoek geeft de Deense man gemiddeld 160 euro voor een paar schoenen uit, wat het meeste van Europa is. Dit betekent overigens niet dat de Denen er vreselijk hip uitzien. Als toeristen naar Denemarken komen, wordt de Deen vaak met dezelfde trefwoorden beschreven: onopvallend en saai. Dat geldt niet alleen voor kleding, maar ook voor interieur: wie een Deens huis binnenloopt, zal denken dat het net leeggeroofd is. Het sluit allemaal aan bij het Deense levensmotto: ‘less is more’. Aangezien het leven in Denemarken duur is, komt dit minimalistische motto veel gezinnen goed uit.

Grootschalig inslaan tijdens de uitverkoop is dus aan weinig Denen besteed. Voor de weinige koopjesjagers in Denemarken betekent dit dat ze zich tijdens de uitverkoop in januari helemaal te buiten kunnen gaan.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *