Wandelen in Denemarken

Thema’s > Wandelen in Denemarken

Denemarken is een ideaal wandelland. Hoewel het land geen bergen kent, en dus bergwandelingen zijn uitgesloten, kunt u wandelingen maken langs de kust of door de vele bossen. Vaak zijn de wandelroutes aangegeven middels routeaanduidingen. Veel plaatselijke toeristenbureaus hebben folders over wandelroutes beschikbaar.

Het Deense ministerie van Milieu heeft 33 wandelroutes in Denemarken voor recreanten en toeristen op internet geplaatst. Ze kunnen ook in het Duits worden gelezen en afgedrukt. Een kleiner aantal wandelroutes is in het Engels beschikbaar. De informatie omvat niet alleen de routebeschrijvingen, maar ook wandelkaarten en interessante gegevens over het landschap.
De wandelingen die al beschikbaar zijn, zijn o.a. die op de Waddeneilanden Fanø en Rømø, rondom de kalkmijnen van Mønsted in Jutland, bij de krijtrotsen van Møns Klint (oost Denemarken) en die langs de westkust van Jutland tussen Agger en Bulbjerg.
Alle routes zijn ontworpen door de organisatie Skov- og Naturstyrelsen (SNS), een onderdeel van het ministerie van Milieu.
Meer informatie: SNS, Haraldsgade 53, DK-2100 Kopenhagen Ø., tel. +45 7254 2000, fax +45 3226 9899, e-mail: sns@sns.dk en internet: www.skovognatur.dk/udgivelser/vandretursfoldere

Een ander interessant adres voor wandelaars in Denemarken is dat van de Danish Hikers’ Association, Kultorvet 7, 1.sal, DK-1175 Kopenhagen,Denemarken E-mail: danskvandrelaug@dvl.dk .

Wandelfestijn in regio Seeland
Van 4-12 september 2010 werd in de regio Seeland in het oosten van Denemarken een groot wandelfestival gehouden. Deze regio omvat een breed samenwerkingsverband van 17 steden op de Deense eilanden Seeland, Møn, Lolland en Falster. Tijdens het festijn kon men niet alleen naar hartenlust wandelen, maar ook genieten van een reeks culturele programma’s. De zeventien plaatsen die mee deden zijn Faxe, Greve, Guldborgsund, Holbæk, Kalundborg, Køge, Lejre, Lolland, Næstved, Odsherred, Ringsted, Roskilde, Slagelse, Sorø, Stevns en Vordingborg.
De meeste tochten duurden 2-4 uur. Het ging vooral om rondwandelingen.
De organisatie van de wandeltochten was in handen van de genoemde gemeenten, de regio Seeland, het verbond van Deense Gymnastiek- en Sportverenigingen (DGI) en de toerismeorganisatie Østdansk Turisme. Het wandelfestival werd in 2009 voor het eerst gehouden en was toen al een groot succes.
Meer info: Østdansk Turisme, Banegårdspladsen 2-1, DK-4700 Næstved, tel. +45 5486 1348, www.vandrefestival.dk  en www.visiteastdenmark.com

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *