Recepten > Frikadeller
Ingrediënten
- 400 gr varkensgehakt
- 3 eieren
- 1 dl melk
- peper
- 1 tl zout
- 100 gr bloem
- 50 gr boter
Bereiding
- Meng alle ingrediënten goed door elkaar en vorm er 8 ovale schijfjes van.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak ze in ± 15 minuten gaar.
- Als u er kleine ovale schijfjes van vormt, is het ook een lekker hapje bij een glas wijn.
- Serveer met in de oven gebakken aardappelen:
- Verwarm de oven voor op 225C.
- Schil en snijd 4 grote aardappelen in de lengte in 8 partjes.
- Blancheer ze 3 minuten in kokend water, giet ze af en dep ze droog.
- Smeer een vuurvaste schaal royaal in met boter en leg de aardappelpartjes erin.
- Bedruip de aardappelpartjes met 4 el gesmolten boter, bestrooi ze met zout en bak ze 30 minuten in het midden van de oven.
- Keer de aardappelen halverwege.