Recepten > Deense aardappelstaart
Recept voor 2 personen.
Ingrediënten
- 100 gr ontbijtspek in reepjes
- 60 gr boter
- 400 gr aardappelrösti (diepvries)
- zout
- versgemalen peper
- versgemalen nootmuskaat
- 120 gr geraspte oude kaas
Bereiding
- 40 gr boter verhitten.
- Het spek zachtjes uitbakken, de rösti toevoegen en al roerend laten ontdooien.
- Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
- De rösti goed aandrukken en ± 2 minuten bakken tot de onderkant goudbruin is.
- Op een bord omkeren.
- De rest van de boter verhitten en de rösti op de andere kant in de pan laten glijden.
- De kaas erover strooien.
- Afdekken met aluminiumfolie.
- De koek op laag vuur in ± 15 minuten gaar bakken.
- Voor het serveren in punten snijden.
- Lekker met ijsbergsla of groene salade met een pikante dressing.