Recepten > Deense cake
Ingrediënten
- 200 gr echte boter (zacht)
- 2 dessert lepels suiker
- 2 theelepels vanille suiker
- +/- 2 theelepels zout
- 3 eieren
- 4 dl meel
- 2 theelepels bakpoeder
- cacao (3 lepels + 1.5 lepel suiker)
- 1.5 lepel kardemon
- koekkruiden
Bereidingswijze
- Meng de boter, suiker, vanille suiker en zout in een kom.
- Roer er daarna een voor een de eieren door. Goed mengen.
- Meng het bakpoeder door het meel. Meng helft van het meel met helft van het boter-eier mengsel.
- Meng de andere helft van het meel met de cacao en/of kardemon en/of koekkruiden. Voeg daarna pas de andere helft van het boter-eier mengsel toe.
- De twee verschillende degen om en om in een ingevet bakblik doen en in de oven +/- 175 C in +/- 45 minuten gaar laten worden.