Vissen in Denemarken

Thema’s > Vissen in Denemarken

Denemarken is een waar paradijs voor vissers met 8 verschillende zeeën, ruim 200 riviertjes en beekjes en meer dan 500 meren.

De uitgestrekte zee, fjorden,  grote meren en de rivieren die zowel rustig als snelstromend water bevatten geeft alle ruimte voor vis- creativiteit. Denemarken heeft ongeveer 7300 kilometer kustlijn, 200 riviertjes en 500 meren. De vis die u hier zult tegenkomen is: dors, paling, forel, zalm en baars.

Een visakte is in Denemarken verplicht voor iedere visser van 18 t/m 67 jaar. Deze akte is o.a. te koop op toeristenbureaus, postkantoren, bij VVV’s, op campings en in hotels. Een jaarkaart kost 125 Dkr./28,95 euro. Er zijn ook visakten voor een week en voor een dag (resp. 90 en 30 Dkr./12,10 en 4,05 euro). In de visakte vindt u informatie over hoe groot een visa minstens moet zijn en wanneer er niet gevist mag worden.

Het visrecht in sommige Deense meren en rivieren is privébezit, maar wordt ook vaak aan lokale hengelsportverenigingen verpacht. U moet voor het vissen in zoetwater altijd een lokale vergunning kopen. Een dag vissen aan een meer kost tussen de 30 en 50 Dkr. en aan een rivier tussen de 40 en 80 Dkr. Weekeinde- en weekpassen zijn voordeliger. Ook visvergunningen zijn o.a. te koop bij toeristenbureaus, postkantoren, VVV-kantoren, hengelsportzaken, hotels en campings.

Denemarken heeft veel put en takes, dit zijn natuurlijke forellenmeertjes waar tegen betaling op forel gevist kan worden. Voor het vissen in zogeheten “Put & Take”-vijvers is altijd een speciale vergunning nodig. Ze zijn te koop voor een paar uur, een avond, een halve of een hele dag en kosten gemiddeld tussen de 60 en 120 Dkr.

Funen
Voor uitvoerige informatie heeft het Deens Verkeersbureau de gratis Nederlandstalige brochures “Zeevissen op Funen” en “Zeeforeldorado Funen”  beschikbaar.

Jutland
Voor uitvoerige informatie heeft het Deens Verkeersbureau de gratis Nederlandstalige brochures “Vissen Zuidoost Jutland” beschikbaar.

2 gedachten over “Vissen in Denemarken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *