Klinteskoven

Plaatsen > Klinteskoven

Klinteskoven ligt op het eiland Møns in het zuidoosten van Denemarken.

Het hoogste punt van Møns is de Aborrebjerget met zijn 143 meter. HAan de voet van Aborrebjerget ligt de vallei van Jydelejet met zijn ongewone landschap van met bijzondere vegetatie (jeneverbes, beuk). Vlak achter Aborrebjerget ligt een grote steen genaamd “Svantese-stenen”. De legende vertelt ons dat een heks uit Rügen door het luiden van de klokken van de kerk van Magleby zozeer geërgerd werd dat ze de stenen op het strand heeft gepakt en mat behul po van haar Kousenband ze het tegen de kerk geslingerd heeft. De steen raakte slechts een van de twee torens van de kerk en landde in Klinteskoven.

De bossen van Klinteskoven herbergen een netwerk van wegen en spoorlijnen. Van de buurt van de cafetaria kunt u afdalen naar de de bekende Møns Klint klippen, over een aantal houten trappen.

De krijt klippen op Møns Klint werden 5000 jaar geleden gevormd, toen de kalkafzettingen van eeuwenoude schelpen werden opgetild vanuit de oceanen. De glanzende witte kliffen stijgen tegenwoordig 128 meter boven de azuurblauwe zee uit, waardoor een van de meest opvallende landschappen in Denemarken ontstaan is.

Møns Klint is een zeer populaire toeristische bestemming en de beboste aankomst punt boven de kliffen heeft een drukke cafetaria, souvenirwinkels en picknick gronden. Maar niets van dit gaat ten koste van de natuurlijke aantrekkingskracht van de kliffen zelf of de prachtige bossen die zich daarboven verheffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *